kolmapäev, 18. mai 2022

Miks on vajalik katkiste otste lõikus?

Hei!

Tere Tulemast tagasi RandRilu´sse!
Täna teeme juttu miks on vajalik regulaarne juukseotsa lõikus.
Toredat lugemist ning juhul, kui tekib küsimusi, mis meil antud postituses veel vastamata, siis anna sellest kindlasti kommentaarides märku 😉 


_________________________________________________________


Kas Teile tundub, et te juuksed näevad tuhmid ja elutud välja? Kas tunnete, et juuksed ei hoia enam niiskust ja paar päeva pärast juuste pesu tunnete, et teie otsad on juba kuivad? Siis võite kindel olla, et teil on juukseotsad katki ja vajavad lõikust. Lõhenenud juukseotsad mitte ainult ei muuda teie juukseid tuhmiks vaid ka takistavad Teie juuksekasvu. Enne kui räägime, miks on oluline enda katkised otsad ära lõigata uurime välja millest katkised otsad üldse tekivad.

_________________________________________________________


Mis on lõhenenud juukseotsad? Millest tekivad katkised otsad?


Juuksekarval hakkavad tekkima lõhenenud otsad, kui juukse kutiikul (välimine kaitsekest) saab kahjustada ja hakkab kuluma. See toob välja Teie juuste õrnema sisemise kihi, mis seejärel saab kahjustada, hakkab kuivama ning viib katkiste otsteni.

Pildil on näha katkised juukseotsad.


Kahjuks on palju põhjuseid, mis võib Teid viia lõhenenud juusteni. Osa põhjusest võib oleneda Teie kliimast, kuid samuti on suureks teguriks see kuidas Teie oma juukseid kohtlete või õigemini väärkohtlete. Siin on mõned kõige tavalisemad tegurid, mis viivad katkiste juusteni...

  • Kammite enda juukseid liiga karmilt, kuivalt/märjana.
  • Päikese kahjustus.
  • Föönitad, sirgendad ja kasutad juustes lokitange tihedalt.
  • Ei piira juukseid regulaarselt.
  • Ei niisuta juukseid regulaarselt.
  • Pesed juukseid iga päev.
  • Keemilised töötlused, juuste värvimine, keemiline sirgendamine/lokk.
  • Liigsed viimistlusvahendid, vahud, geelid, vahad, lakid.
  • Odavad juukseharjad/kammid. Sünteetilised kammid/harjad. Odavad viimistlusvahendid.
  • Karmist riidest või odav padjapüür.
  • Ebatervislik dieet, vähe proteiini, vitamiine ja mineraale.
Selleasemel, et muretseda kuidas saada lahti lõhenenud juustest, alusta vaikselt. Lõika ära katkised otsad.

_________________________________________________________

Miks on vajalik katkiste otste lõikus?


Lisaks sellele, et Teie juuksed näevad välja tuhmid, katkised ja elutud on palju põhjuseid miks katkised otsad tuleb ära lõigata.


  • Katkised otsad ei kao ise kuskile: Katkised/lõhenenud juuksed ei parane ime väel, kui teed juuksemaske. Mida kauem jätad katkised/lõhenenud juuksed lõikamata, seda rohkem need lõhenevad ja murduvad. See takistab tõsiselt Teie juuksekasvu.
  • Ebaühtlane juuksevärv/pigment: Katkistel/lõhenenud otstel on tavaliselt värv heledam, see võib jätta teie juuksevärvi laiguliseks ja ebaühtlaseks.
  • Juuksed ei läigi: Katkised/lõhenenud juuksed röövivad juustelt läike. Jätavad mulje, et need on haprad ja katkised. Ükski mask, hooldus ei päästa katkist juust ning ei anna neile sära tagasi.

_________________________________________________________

Kuidas ennetada katkisi juukseotsi?


Jah, katkised juukseotsad röövivad su juustelt palju, kuid on palju nippe kuidas seda ennetada. Siin on paar kiiret nippi:

  • Lõika otsi regulaarselt: Juuksed saavad kannatada iga kord, kui neid pesta ja kammida; päikesekäes olles; käies basseinis/meres ujumas; keskonna mõjude tõttu ja paljugi veel. Nii et kui tihti peaksid Sa enda juukseotsi lõikama? Kõige parem oleks seda teha kuskil iga 2-3 kuu tagant.
  • Õlita ja kammi enda juukseid enne pesu: Me kõik teame, et juukseõli aitab juukseid niisutada ja silendada, kuid samuti teeb lihtsamaks kammimise. Kammida tuleks enne pesu just sellepärast, et pestes ei šampoonitaks endale sõlmesid ja puntraid pähe.
  • Vähenda juuste kuumtöötlust: Iga päevane juuste kuumtöötlemine röövib juustest niiskuse, jättes juuksed kuivaks , õrnaks ja toob endaga kaasa katkised otsad. Nii et proovi seda vältida nii palju kui võimalik, ning kui Sa neid kasutad siis enneta kuivust kuumakaitse kasutusega.
  • Ära pese enda juukseid igapäevaselt ja väldi kuuma vee kasutust: Tehes kasvõi ühte nendest tegevustest kaotad enda juuste loomulikud õlid ning kuivatad juukseid.
  • Kuivata enda juukseid rahulikult: Kuivatades enda juukseid karmilt rätikuga hõõrudes rikub juukse pealmist kihti ning tekitab katkiseid juukseid. Selle asemel hoia rätikut peas kuni rätik on imanud juustest enamus niiskuse ning lase siis juustel õhu käes kuivada.
  • Kasuta pähejäetavat palsamit: Pähejäetavad palsamid teevad juuksed pehmemaks ning paremini kammitavaks, ennetades sellega katkisi juukseotsi. Teinekord peale pesu kanna juustesse pähejäetav palsam või juukseõli.
  • Kasuta laiapiiga kammi: Kasuta laia piiga kammi, kammides otstest ülespoole, aitab paremini sõlmedest lahti saada ning ei kisu nii karmilt kui tihedapiiga kammid.
  • Kanna välja minnes mütsi, salli: Niiskete juustega külma kätte astudes rikud enda juukseid nii seest kui väljast, samuti päikese käes. Järgmine kord oota kuni juuksed on kuivad või kanna mütsi või salli, et kaitsta oma juukseid.
  • Kasuta regulaarselt maski: On oluline teha maski iga 2.nädala tagant, et juuksed saaksid lisa niisutust ja sisemist hooldust.
  • Kasuta pehmeid juuksekumme: Peenikesed ja karmid patsikummid(koos metalliga) lõhuvad juukeid, ning murravad neid pikaajaliselt. Kasutades pehmeid patsikumme on risk väiksem.
  • Enne ujumist õlita juukseid: Ujudes regulaarselt kloorivees või merevees kuivatab juukseid meeletult. Kanna enne ujumist juustele juukseõli, see käitub nagu kaitsekiht ja aitab vähendada juuste kuivatamist. Kõige parem oleks kasutada ujumismütsi.
  • Süües tervislikult ja juues vett: Süües vajalikke toitaineid ja vitamiine ja hoides enda keha hüdratiseeritud on oluline juuste heaks terviseks.
_________________________________________________________


Minu väike nipp mida ma kasutan peaaegu igapäevaselt enda blondidel juustel. Magan enamusajast juuksed kinni, vähendab juustes sõlmesid ja aitab neid magamise ajal näost eemal hoida. Õhtul niisutan enda juuksed mõõdukalt õliga üle (ei kanna peanahale või selle lähedale), punun endale õrna kalasaba ja lähen magama. Igasugune punupats või õrn krunn päästab sind hommikul karmist kammimisest ning aitab ennetada juustes sõlmesid. Magades ei pea olema perfektne soeng, nii et ära vaeva pead kui punupats ei näe välja 100% selline nagu soovid. Lisaks on järgmiseks päevaks vallatu lokk olemas! 😊


_________________________________________________________


Life is short. You might as well live it with really great hair.

Karolin ❤



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar